Sök och boka hotell i Helsingfors

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Helsingfors kommunikation


Helsingfors kommunikation. Helsingfors ligger vackert belägen vid finska viken. I den finska huvudstaden bor omkring 600 000 invånare. Varje år lockas en strid ström av turister till Helsingfors. Som turist är mycket lätt att ta sig runt i Helsingfors. Staden kan stoltsera med väl utbyggda kollektiva kommunikationer. För att läsa mer om tidtabeller, kartor och upplysningar som rör de kollektiva kommunikationerna i Helsingfors så kan du läsa mer om detta på Helsingfors stads webbplats. Du kan också ta dig runt i Helsingfors med taxi. Det finns flera olika bolag som konkurrerar i den finska huvudstaden.

Det väl utbyggda kollektiva kommunikationsnätet gör att man kan ta in på ett hotell eller vandrarhem som ligger något utanför staden utan att detta innebär ett problem. En god idé är dock att alltid kolla hur kommunikationerna ser ut i anslutning till det hotell eller vandrarhem som du funderar på att boka in dig på. Skulle det uppstå några störningar beträffande spårvägskommunikationen så kan du få information om detta direkt i mobilen eller via Helsingfors stads hemsida. När det gäller förseningar i den kollektiva kommunikationen som är mindre än 15 minuter så meddelas dock ej dessa.

Det enklaste sättet att köpa en biljett till Helsingfors kollektiva kommunikationsnätet är att skicka ett SMS till numret 16355. För att få biljetten på svenska skickar du textmeddelandet AS 1, för biljett å finska A 1. Denna biljett för att du får åka med Helsingfors kollektiva kommunikationer under en hel timme.

Biljetten gäller för metron, spårvagnar, Sveaborgsfärgan, hamnens busslinjer 15 och 15A samt VR:s närtåg i Helsingfors. Vidare gäller biljetten för metrons östra matarbusslinjer 80, 81, 81B, 82, 82B, 83, 84, 85, 86, 86B, 87, 88, 89, 90, 90B, 92, 94, 94A, 94B, 95, 96, 97, 97V, 98 ja 98A. Denna SMS-biljett gäller dock inte på N-nattlinjerna samt linjerna 78 och 79. Kontrollera alltid att få fått din biljett innan du kliver ombord.