Sök och boka hotell i Helsingfors

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Helsingfors kryssning


Helsingfors kryssning. En kryssning till Helsingfors är ett härligt sätt att förgylla vardagen. Att åka på kryssning till Helsingfors är dessutom en relativt billigt nöje. Du kan åka på en kryssning till Helsingfors med Viking Line och Tallink Silja. En kryssning innebär en tur- och returresa där du behåller samman hytt under hela resan. Håll även utkik för specialkryssningar där det bjuds på olika typer av underhållning ombord. När du letar efter kryssningar till Helsingfors så ska du alltid jämföra priset mellan olika avgångar. Innan du bokar in dig på en kryssning till Helsingfors så ska du kontrollera vilka bokningsalternativ som finns. Ofta kan du spara en slant genom att boka själv direkt över Internet.

Priset på hytter ombord på en kryssningsfärja kan skilja sig mycket åt, alltifrån några hundralappar till flera tusen kronor. Ytterhytterna är i regel dyrare än innerhytter. För att vara säker på att få ett bra pris på en kryssning till Helsingfors så ska man se till att vara ute i god tid med sin bokning. Kontrollera också eventuell prisskillnad för de kryssningar som går av stapeln till Helsingfors under veckoslut och helgdagar jämfört med vardagar.

Kontrollera vilka åldersgränser som finns på kryssningar till Helsingfors. Dessa åldersgränser kan variera mellan olika datum. I samband med att du går ombord på kryssningsfärjan så ska du kunna styrka din identitet. Var beredd på att de personuppgifter som du uppgett vid bokningen kontrolleras vid incheckningen. I samband med en kryssning till Helsingfors har du möjlighet att handla varor i Tax Free-shoppen. För detta krävs dock att du kan uppvisa en giltig resebiljett. Under en kryssning till Helsingfors gäller det att man följer de ordningsregler som finns uppställda. Om så inte är fallet riskerar man att avvisas i varje hamn under resan.

När du väl kommit fram till den finska huvudstaden kan du se fram emot en trevlig tid. I Helsingfors är det knappast brist på aktiviteter. Här finns mängder av sevärdheter, museer, restauranger och butiker. En av Helsingfors största attraktioner är sjöfästningen Sveaborg. Vidare ska du ta chansen flanera på den vackra Alexandergatan. Här ligger många trevliga butiker och kända byggnader. Andra välkända sevärdheter i Helsingfors är Uspenskijkatedralen, Olympiastadion, konstmuseet Kiasma, Finlands nationalopera, Brunnsparken och Fölisön. Även om Helsingfors med huvudstadsmått mätt inte är en särskilt stor stad, endast omkring 600 000 invånare, kan det vara en god idé att vara försedd med en karta när man flanerar omkring på gatorna.

I Helsingfors finns goda möjligheter att shoppa. Du hittar många butiker längs med norra, respektive södra, Esplanaden. Likaså är Helsingfors en stad som har ett fantastiskt bra restaurangutbud. Chez Dominique (Rikhardsgatan 4), DEMO (Nylandsgatan 9-11), Strindberg (Pohjoisesplanadi 33) och Ilmatar (Klaus K Hotel, Bulevardi 2) är några av de restauranger i Helsingfors som är väl värda ett besök. Om du känner att tiden inte räcker till under ditt besök i Helsingfors så kan du åka på en sightseeingtur som tar dig runt till många av stadens främsta sevärdheter. Dessa bussar avgår från hamnen 10.45 och turen tar omkring 1,5 h. Du har möjlighet att förköpa biljetter till ett rabatterat pris via Viking Line. Om du skaffar ett Helsinki Card så ger det dig bland annat fria resor med metro, spårvagn, buss och båt till Sveaborg.