Sök och boka hotell i Helsingfors

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Helsingfors restaurang


Helsingfors restaurang. Helsingfors är en mycket vacker stad. På grund av närheten till Sverige går det att ta sig snabbt och enkelt till den finska huvudstaden. I Helsingfors finns det många trevliga och prisvärda restauranger. Totalt kan Helsingfors stoltsera med omkring 1 000 restauranger. Under ett besök i Helsingfors bör man ta chansen att prova på det typiskt finska köket. De maträtter som kan sägas vara typiska för Finland kan sägas karakteriseras av en enkelhet och renhet beträffande smaken. Vilt kött, fisk, grönsaker, bär, rotfrukter och svamp typiska ingredienser. Några av de restauranger som serverar typisk finska mat i Helsingfors är Kellarikrouvi (Norra Magasinsgatan 6), Restaurang Helkan keittiö (Hotel Helka, Norra Järnvägsgatan 23), Restaurang Kolme Kruunua (Elisabetsgatan 5) och Restaurang Kuu (Tölögatan 27).

Helsingfors är en stad med flertalet gourmetrestauranger. En av dessa är Carma (Ludvigsgatan 3-5) Carma är en liten restaurang med en fantastisk meny som skiftar med årstiden. För att vara säker på att få ett bord på Carma bör du se till att boka i förväg. G. W. Sundmans (Södra kajen 16) är en klassisk restaurang i Helsingfors. Restaurangen kan stoltsera med en stjärna i Michelinguiden och rätterna på G. W. Sundmans håller onekligen toppklass. En annan högklassig restaurang i Helsingfors är Postres (Södra esplanaden 8). Här är det efterrätterna som är i fokus. Vill du, så kan du helt hoppa över huvudrätten för att gå direkt på desserten. Chez Dominique (Rikhardsgatan 4) är mycket bra gourmetrestaurang i Helsingfors som är den enda finska restaurangen som har fått två stjärnor i Michelinguiden. De rätter som serveras här bär en prägel av köksliga innovationer.

Belge Bar & Bistro (Glogatan 5) är en trevlig restaurang i Helsingfors som serverar belgiska ölsorter och mat i en skön atmosfär. Restaurangen har två våningar och här finns bland annat en öppen spis som gör att inramningen blir perfekt. Om du tänkt sätta samman en större middag i Helsingfors kan det vara en bra idé att ta kontakt med Restaurang Sipuli (Kanalkajen 7). Restaurangen, som är inrymd i det gamla tegelmagasinet vid Uspenskijkatedralen, har goda möjligheter att ta emot stora sällskap.

Papa Giovanni (WTC/Centralgatan 7) en bra restaurang i centrala Helsingfors som kan erbjuda utsökta rätter från det italienska köket. Restaurangen är alltid värd ett besök, även om du bara stannar till på en kopp kaffe. Vill du smaka på det indiska köket under din vistelse i Helsingfors kan du ta dig till Namaskaar (Mannerheimvägen 100). Det är Finlands äldsta indiska restaurang. Restaurang Vltava (Elielplatsen 2) är en tjeckisk restaurang.

Denna restaurang har en mycket trevlig atmosfär. Är du sugen på skandinavisk husmanskost så är Strindberg (Norra Esplanaden 33) väl värt ett besök. På den ryska restaurangen Sjaslik (Jungfrustigen 12) äter du inte bara gott. Här blir du också underhållen av duktiga ryska trubadurer. I Helsingfors finns också flera bra japanska restauranger. Några av dessa är Yume (Glogatan 2), Kabuki (Lappviksgatan 12) och Koto (Kalevagatan 21).

Om du är nöjd med din mat och serveringen kan du ge dricks på restauranger i Helsingfors. Det är dock inte ett underförstått krav på samma sätt som i exempelvis USA. Har du tänkt spendera en weekend i Helsingfors kan det vara en god idé att boka in sig på restauranger redan innan avresan. Många restauranger i Helsingfors har bra hemsidor där man kan hitta mycket information.