Sök och boka hotell i Helsingfors

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Helsingfors väder


Helsingfors väder. Helsingfors är den finska republikens huvudstad. Staden, med sina omkring 600 000 invånare, är belägen i landskapet Nyland i södra Finland och ligger omkring 720 kilometer från Polcirkeln. Då Helsingfors ligger vid Finska viken, så är staden en strategisk plats för sjöfart. Vintrarna i Helsingfors är relativt milda, medan somrarna är varma. Detta eftersom Helsingfors ligger i zonen mellan kontinentalt- och havsklimat. Man behöver bara komma en bit längre i landet för att uppleva ett kallare klimat. I Helsingfors varar sommaren mellan maj och in till mitten av september. Under denna period är medeltemperaturen om kring 15°C. Likväl kan temperaturer på hela 30°C mätas upp i Helsingfors.

Den varmaste månaden i Helsingfors är juli. En sak som karakteriserar sommaren i Helsingfors är ljuset. Under juli månads andra hälft har staden 19 timmar ljus per dygn. Om man tänk att åka båt runt omkring Helsingfors under sommaren ska man alltid vara lite extra försiktigt. Detta eftersom det kan förekomma en del starka havsvindar. I slutet av september avtar värmen och dagarna blir så sakteliga kortare. Den stundande vintern är årets längsta årstid. I Helsingfors startar vintern i november eller december, och medeltemperaturen från december fram till februari är omkring -4°C. Den kallaste vintermånaden i Helsingfors är januari. Ofta får man då uppleva att temperaturen sjunker till under -15°C. Nederbörd i form av snö är också mycket vanligt. Under denna period så läggs ett istäcke över vattnet.

Till Helsingfors kommer våren under april månad. Dagarna blir nu längre och varmare. Då är det många av helsingforsborna som flanerar i staden och njuter av solen. En uppmätta medelårstemperaturen i Helsingfors, räknat mellan 1970 och 2000, är 5,6°C. Du kan hitta väderprognoser för Helsingfors på sajten Foreca. Vidare kan du hitta information om vädret i Helsingfors på Meteorologiska Institutets hemsida. Här kan du läsa om temperatur, lufttryck, luftfuktighet, vind och nederbörd. Väl i Helsingfors kan du alltid fråga personalen på ditt hotell eller vandrarhem om hur vädret kommer att bli de närmaste dagarna. För vidare information om vädret i Helsingfors kan du också vända dig till stadens turistcentrum.

Nederbörden i Helsingfors, räknad i mm och fördelad över årets tolv månader, ser ut på följande sätt: januari (56), februari (42), mars (36), april (44), maj (41), juni (51), juli (68), augusti (72), september (71), oktober (73), november (68) och december (66). Skulle det regna under någon av de dagar som du turistar i Helsingfors så ska detta inte utgöra något problem. Helsingfors är nämligen ett kulturcentrum i världsklass, med bland annat flertalet stora konstmuseer som man kan besöka de dagar då vädret inte skulle vara det bästa.