Sök och boka hotell i Helsingfors

Vi Garanterar de lägsta priserna. Över 50 000 hotell världen över.
Boka nu & Spara upp till 70% !!

Incheckning:
Utcheckning:

Resa Helsingfors


Resa Helsingfors. Att resa till den finska huvudstaden Helsingfors är att sätta lite extra guldkant på tillvaron. Helsingsfors är en spännande stad med ett rikt kulturliv. Närheten till Sverige gör att Helsingfors fungerar lika bra som en weekenddestination såväl som för en längre vistelse.

Det första steget i att planera en resa till Helsingfors tar man genom att leta efter lämpligt färdmedel. De vanligaste sätten att resa från Sverige till Helsingfors är med båt eller flyg. Fundera på vilket sätt som passar dig och din plånbok bäst. Flyg är ett enkelt och snabbt sätt att resa till Helsingfors. Det tar ungefär en timme att flyga från Stockholm till Helsingfors. Du kan även flyga till Helsingfors från flera andra svenska städer. Flygbiljetter till Helsingfors hittar du via sajter som MrJet, Travelstart och Supersavertravel.

Likväl har även båten sina fördelar då det oftast bjuds på trevlig underhållning ombord. När du letar efter en resa till Helsingfors så ska du alltid tag din tid att jämföra priset mellan olika avgångar. På så vis kan du tjäna många sköna hundralappar. Det är alltid bra om du är ute i god tid med att boka din resa till den finska huvudstaden. När du väl bokat din resa till Helsingfors så ska du börja se dig om efter logi. Enklast är det att boka logi direkt över Internet. De flesta hotellen och vandrarhemmen i Helsingfors har mycket bra hemsidor där man kan hitta det mesta av den information som man kan tänkas behöva. Några bra hotell i mellanprisklassen är Cumulus Kaisaniemi (Kaisaniemenkatu 7), Marttahotelli (Uudenmaankatu 24) och Hotel Cumulus Olympia (Laentinen Brahenkatu 2 ).

För att få ut så mycket som möjligt av din resa till Helsingfors kan det vara en god idé att planera in några aktiviteter på förhand. När det gäller evenemang i den finska huvudstaden så kan du surfa in Helsingfors stads turist- och kongressbyrås hemsida. Helsingfors är en stad som formligen kryllar av sevärdheter. Under en resa till den finska huvudstaden kan man inte hinna med att se allt. Således gäller det att prioritera. Det finns dock några saker som varje besökare i Helsingfors bör se. Det är exempelvis den imponerande sjöfästningen Sveaborg, Finlands nationalopera, Olympiastadion, den vackra Brunnsparken, Fölisön och Uspenskijkatedralen.

Under en resa till Helsingfors bör man ta tillfället i akt att bekanta sig med den finska matkulturen. Helsingfors är en stad med många restauranger och kaféer där man kan avnjuta typisk finsk kokkonst. Typiska ingredienser är vilt kött, fisk, bär, grönsaker och rotfrukter. Du serveras rätter med tydlig finsk prägel på exempelvis restauranger som Restaurang Kolme Kruunua (Elisabetsgatan 5), Kellarikrouvi (Norra Magasinsgatan 6) och Restaurang Kuu (Tölögatan 27).

En viktig del för många som reser till Helsingfors är shopping. Den finska huvudstaden kan erbjuda många trevliga och trendiga butiker. Vid de norra och södra Esplanaderna ligger många fina märkesbutiker. På Stockmans varuhus (Mannerheimvägen 1), som är Nordens största, hittar du en mycket fin delikatessavdelning. Finlands kända designföretag Marimekko har självklart en butik i den finska huvudstaden. Den hittar du på Kämp Galleria (Norra esplanaden 33). På Kämp Galleria finns flera lyxiga butiker.